Foto: Reuters/Scanpix

"Danske Bank" filiāles Latvijā peļņa šogad deviņos mēnešos bija 2,7 miljoni eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2015. gada attiecīgajā laika periodā, pavēstīja bankas filiāles Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Zauere.

Viņa informēja, ka 2016. gada deviņos mēnešos "Danske Bank" filiāles Latvijā peļņa no pamatdarbības pirms uzkrājumiem bija 2,5 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš, kad filiāles peļņa no pamatdarbības pirms uzkrājumiem bija 2,4 miljoni eiro.

Zauere arī pavēstīja, ka, pateicoties pieaugošajiem biznesa apmēriem, filiāles kopējie ienākumi šogad deviņos mēnešos pieauga par 9% un sasniedza 6,1 miljonu eiro. Tostarp tīrie procentu ienākumi pieauga par 12% - līdz 4,4 miljoniem eiro, bet tīrie komisijas naudas ienākumi samazinājās par 3% un bija 1,5 miljoni eiro.

Bankas izmaksas salīdzinājumā ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem pieauga par 11% - līdz 3,6 miljoniem eiro. "Līdz ar privātpersonu apkalpošanas biznesa pārdošanu tagad uz bankas pamata aktivitātēm attiecināta lielāka izmaksu daļa. Tajā pašā laikā līdz ar uzlabojumiem iekšējos procesos turpmāk mēs sagaidām lēnāku izmaksu pieaugumu," piebilda Zauere.

Noguldījumos "Danske Bank" filiāle Latvijā šogad septembra beigās bija piesaistījusi 390,3 miljonus eiro, kas ir par 26% vairāk nekā gadu iepriekš, pieaugot gan korporatīvo, gan institucionālo klientu noguldījumiem.

Savukārt filiāles izsniegto kredītu apmērs pamata segmenta klientiem pieauga par 12% un septembra beigās bija 286,9 miljoni eiro.

""Danske Bank "ir apņēmusies turpināt stiprināt pozīcijas Latvijā korporatīvo klientu segmentā, piedāvājot klientiem profesionālas konsultācijas un individuāli pielāgotus kreditēšanas risinājumus. Tāpat mēs koncentrēsimies uz kapitāla izmantošanas efektivitāti, lai nodrošinātu konkurētspēju tirgū un pievilcīgus piedāvājumus klientiem," atzīmēja bankā.

2015. gada deviņos mēnešos "Danske Bank" filiāle Latvijā strādāja ar peļņu 2,1 miljona eiro apmērā.

"Danske Bank" filiāle Latvijā ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle. Bankas Latvijas filiāle 2007. gada februārī iekļāvās "Danske Bank Group" sastāvā. Pēc aktīvu apmēra "Danske Bank" filiāle Latvijā 2016.gada jūnija beigās bija 13. lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!