Foto: Reuters/Scanpix

"Danske Bank" ir noslēgusi līgumu ar "Swedbank" Lietuvā un "Swedbank" Latvijā par tās privātpersonu biznesa pārcelšanu uz "Swedbank", informē bankā.

"Danske Bank" Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Zauere informēja, ka darījums ietver privātpersonu (izņemot individuālas apkalpošanas klientu) kontus, kredītus, noguldījumus, norēķinu kartes un vērtspapīrus. Drīzumā dokumenti tiks iesniegti banku uzraudzības iestādēm abās valstīs, lūdzot atļauju darījuma īstenošanai.

Gada sākumā "Danske Bank" paziņoja par tās nodomu trīs Baltijas valstīs koncentrēt savu darbību uz korporatīvo klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu, vienlaikus pakāpeniski izejot no privātpersonu masu segmenta.

"Ar šo darījumu mēs turpinām īstenot savu stratēģiju - būt par Ziemeļvalstu banku, kura atbalsta savu biznesa klientu vajadzības arī tad, kad viņi īsteno savu uzņēmējdarbību ārpus Ziemeļvalstu reģiona," norādīja "Danske Bank" grupas Biznesa klientu apkalpošanas direktors Larss Stensgārds Morks (Lars Stensgaard Mørch),

Savukārt "Swedbank" Latvijā valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis atzīmēja, ka "Swedbank" rīcībā ir infrastruktūra, resursi un plašs profesionālu finanšu risinājumu klāsts, lai nodrošinātu jauniem klientiem augstas kvalitātes banku pakalpojumus. "Šis lēmums arī apliecina, ka Baltijas tirgus ir "Swedbank" mājas tirgus un mums ir ilgtermiņa biznesa plāni šajā reģionā," piebilda Mančinskis.

Pēc Zaueres teiktā abas puses ir apņēmušās nodrošināt plūstošu pakalpojumu pāreju, kā arī visu nepieciešamo atbalstu klientiem, kuru līgumi tiks pārcelti.

Gaidāms, ka pēc uzraudzības iestāžu atļauju saņemšanas pakalpojumu pāreja tiks īstenota 2016. gada pirmajā ceturksnī. Tā ietekmēs aptuveni septiņus tūkstošus "Danske Bank"klientu – privātpersonu Latvijā un 120 tūkstošus – Lietuvā. Darījuma ietvaros pārnesamo klientu kredītu apjoms sastāda aptuveni 116 miljonus eiro Latvijā un 525 miljonus eiro Lietuvā.

"Brīdī, kad tiks saņemtas oficiālās atļaujas no banku uzraudzības iestādēm abās valstīs, klientiem tiks nosūtīta detalizēta informācija par pārejas procesu un to, kā tas ietekmēs viņu izmantotos pakalpojumus. Šobrīd klientiem nav nepieciešams veikt nekādas darbības, līdz turpmākam paziņojumam visi pakalpojumi tiks nodrošināti kā ierasts," sacīja Zauere.

"Danske Bank" filiāles Latvijā peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 464 tūkstoši eiro, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

"Danske Bank" darbojas Skandināvijas un Baltijas valstīs, kā arī Lielbritānijā un Īrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!