Foto: LETA

"Nordea" un DNB vērsušās gan pie Baltijas valstu konkurences iestādēm, gan Eiropas Komisijas, lai precizētu jautājumu par abu banku Baltijas darbības apvienošanās lēmuma pieņemšanai piemērojamo jurisdikciju.

Ņemot vērā potenciālo jaunās organizācijas mērogu, turpmākie pieteikumi saistībā ar darījumu, kā rezultātā "Nordea" un DNB apvienotu darbību visās trīs Baltijas valstīs, tiks virzīti uz Eiropas Komisiju, nevis katras valsts konkurences iestādēm. Eiropas Komisija ir uzņēmusies analizēt apvienošanās darījumu Baltijas kontekstā, teikts banku paziņojumā.

Banku apvienošanās būs atkarīga no Eiropas Komisijas pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem visās Baltijas valstīs.

Plānots, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017. gada otrajā ceturksnī. Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, apvienošanās darījumā iesaistītās bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi uzņēmumi ar esošo vadību.

Par plāniem apvienot "Nordea" un DNB biznesu Baltijā tika paziņots pērn augusta beigās. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs. Par jaunveidojamās bankas izpilddirektoru iecelts Erki Rāzuke, bet plānotās apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Nils Melngailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!