Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais finanšu tirgus izdevums "Euromoney" par labāko banku Latvijā atzinis AS "ABLV Bank".
Šādu novērtējumu "ABLV Bank" saņēma "Euromoney" organizētajā pasākumā "Euromoney Awards for Excellence 2013".

"Saņemtais apbalvojums mums bija patīkams pārsteigums. Tas vēlreiz apliecina mūsu izvēlētās darbības stratēģijas efektivitāti. Plānojot izaugsmi, lielu uzmanību veltām iespējamo nelabvēlīgo faktoru un risku ietekmes novērtēšanai un mazināšanai. Tādējādi mēs spējam nodrošināt pastāvīgu ABLV grupas izaugsmi un izcilus rezultātus," bankas publicētajā paziņojumā raksta "ABLV Bank" izpilddirektors Ernests Bernis.

Savos pētījumos "Euromoney" apskata aptuveni 100 pasaules valstu banku tirgus un piešķir izcilības apbalvojumus vadošajām finanšu institūcijām. Labākās reģiona bankas izvēlas "Euromoney" veidota ekspertu komisija, kura detalizēti analizē uzņēmumu darbības rezultātus.

Kā norāda "Euromoney", "ABLV Bank" ir viena no reģiona spēcīgākajām bankām kapitāla jomā, turpina vienmērīgi attīstīties un strādāt ar samērīgu peļņu. Bankas peļņa 2013.gada pirmajos trīs mēnešos bijusi 11,8 miljoni eiro (8,29 miljoni latu), kas turpina 2012.gada sasniegumus, kad bankas gada peļņa sasniedza 23,4 miljonus eiro (16,45 miljonus latu). "ABLV Bank" ir lielākā neatkarīgā privātā banka valstī un trešā lielākā pēc aktīvu apjoma. Banka diversificē tās finanšu resursus, aizvietojot ilgtermiņa depozītus ar bankas emitētām obligācijām, atzīmē "Euromoney".

Kā ziņots, "ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla.

"ABLV" grupā ir AS "ABLV Bank", "ABLV Bank Luxembourg, S.A", IBAS "ABLV Capital Markets", IPAS "ABLV Asset Management", KS "Pillar Holding Company", AS "ABLV Consulting Services", SIA "ABLV Corporate Services", SIA "New Hanza City" un citi uzņēmumi. "ABLV" grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!