Foto: LETA
Līdz ar AS "Latvijas Biznesa banka" (LBB) īpašnieku maiņu kredītiestādes valdes priekšsēdētāja amatu atstās Inesis Feiferis.

Viņš sacīja, ka amatu atstās 14.jūnijā.

Feiferim jau ir ieceres un plāni, ko darīt pēc LBB valdes priekšsēdētāja amata atstāšanas, taču patlaban viņš vēl nevēlējās sīkāk stāstīt par nākotnes plāniem.

Pirms kļūšanas par LBB valdes priekšsēdētāju Feiferis no 1998.gada līdz 2009.gada augustam bija valstij piederošās ''Latvijas Hipotēku un zemes bankas'' valdes priekšsēdētājs, pēc tam līdz iecelšanai LBB valdē viņš bija "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" valdes padomnieks.

Kā ziņots, LBB akcijas iegādājies viens no VMHY grupas līdzīpašniekiem finansists Andrejs Vdovins. Līdz ar īpašnieku maiņu uz LBB bāzes tiks veidota jauna banka, kura specializēsies starptautisko un Latvijas turīgo privāto klientu kapitāla apkalpošanā.

VMHY grupā ir Krievijas komercbankas "M2M Private Bank" un "ATB Banka". "M2M Private Bank" specializējas turīgu klientu apkalpošanā, un tās valdes priekšsēdētājs ir Latvijas finanšu sektorā ilgus gadus strādājošais Roberts Idelsons. Latvijā jau darbojas VHMY grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes AS "M2M Asset Management".

Idelsons biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka līdz ar LBB īpašnieku maiņu kredītiestādes darbībā plānotas fundamentālas izmaiņas. Vaicāts, vai plānots mainīt LBB zīmolu un kredītiestādes amatpersonas, Idelsons sacīja, ka šādas izmaiņas noteikti būs, sīkākus komentārus gan vēl nesniedzot.

Tomēr Idelsons uzsvēra, ka pilnībā tiks mainīts LBB fokuss un bankas jaunā darbība būs vērsta uz "private banking" jeb turīgu privātpersonu apkalpošanu, tādējādi tiks mainīta arī bankas piedāvātā produktu līniju, attīstot "private banking" segmentam raksturīgus pakalpojumus - kapitāla pārvaldība, turīgu klientu ikdienas apkalpošana. Banka plāno strādāt gan ar starptautiskiem, gan Latvijas klientiem.

Plānots, ka LBB restrukturizācija tiks pabeigta līdz šī gada 1.augustam, kad banka sāks pilnvērtīgu klientu apkalpošanu.

LBB darbojas Latvijas finanšu tirgū kopš 1992.gada. Tās akcionāri bijušas Krievijas kredītiestādes "Mosbiznesbank" un no 1999.gada - "Maskavas banka". 2010.gadā bankas galvenais akcionārs pieņēma lēmumu reorganizēt meitasuzņēmuma darbību Baltijas reģionā. Reorganizācijā ievērojama LBB kredītportfeļa daļa, kā arī visas līdzdalības daļas kapitālā tika pārdotas. Bankas uzņēmuma pamatdaļa tika pārdota Igaunijas kredītiestādes AS "Eesti Krediidipank" Latvijas filiālei.

2011.gada aprīlī par 99% LBB akciju īpašnieku kļuva Krievijas uzņēmējs Andrejs Molčanovs. Viņš 2012.gada jūnijā pārdeva daļu akciju, saglabājot savā īpašumā 50,03% akciju. Savukārt par pārējo bankas akciju īpašniekiem kļuva seši dažādi Kiprā reģistrēti uzņēmumi.

LBB zaudējumi šogad pirmajā ceturksnī bija 355 801 lats. Pagājušajā gadā LBB zaudējumi bija 1,895 miljoni latu. Bankas aktīvi 2012.gada beigās bija 4,236 miljoni latu.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem LBB pēc aktīviem pērn gada nogalē bija 25.lielākā Latvijā strādājošā banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!