Foto: DELFI

"GE Money Bank" valde nolēmusi palielināt bankas pamatkapitālu par 400 tūkstošiem latu, liecina bankas paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".

Paziņojumā teikts, ka "GE Money Bank" pamatkapitālu plānots palielināt, piesaistot klāt papildus kapitālu naudas ieguldījuma veidā.

Saskaņā ar bankas sniegto informāciju pašlaik "GE Money Bank" parakstītais, apmaksātais un balsstiesīgais pamatkapitāls ir 25 601 250 lati, ko veido 512 025 akcijas, un katras akcijas nominālvērtība ir 50 lati. Tādējādi pēc palielināšanas bankas pamatkapitāls sasniegs 26,001 miljonu latu.

Valdes lēmums stājas spēkā trešdien.

Jau vēstīts, ka "GE Money Bank" akcionāri kārtējā sapulcē 9.augustā atļāva bankas valdei palielināt "GE Money Bank" pamatkapitālu, nepārsniedzot 30%.

Tāpat ziņots, ka "GE Capital" noslēdzis līgumu par Latvijas "GE Money Bank", privātā pensiju fonda "GE Money atklātais pensiju fonds" un ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "GE Money Asset Management" pārdošanu Krievijas finanšu korporācijai "Otkritie". Darījuma summa netiek izpausta.

Līgums nodots apstiprināšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.

"Otkritie Financial Corporation Ltd." ir viena no Krievijas lielākajām finanšu grupām, kas sniedz pilnu investīciju bankas, komercbankas un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumu klāstu.

"Otkritie" dibināts 1995.gadā. Korporācijas struktūra ietver ""Otkritie Commercial Bank", "Otkritie Brokerage House", "Otkritie Asset Management Ltd.", "Otkritie Corporate Finance Ltd", "Otkritie International Investment Management Ltd.", "Otkritie Securities Limited", "Otkritie Finance (Cyprus) Limited" un "Otkritie Inv". Finanšu korporācijai ir pārstāvniecību tīkls visā Krievijas teritorijā ‒ vairāk nekā 200 pārstāvniecību 32 valsts reģionos. Korporācija ir pārstāvēta arī Londonā, Frankfurtē, Limasolē un Kijevā.

Patlaban "GE Money Bank" lielākā īpašniece ir "Finstar Baltic Investments", kuras īpašniece ir ASV korporācijas GE struktūrvienība "GE Money Latvia Holdings". Pēc aktīvu apmēra "GE Money Bank" jūnija beigās bija 19.lielākā no 30 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!