Foto: Publicitātes foto

AAS "Gjensidige Baltic" izmaksājusi apdrošināšanas atlīdzību 612 750 eiro (850 000 ASV dolāru) apmērā par šā gada 14.janvārī pie Spānijas krastiem bojā gājušo kuģi. Kopējās ar apdrošināšanas gadījumu saistītās izmaksas jau pašlaik veido 806 tūkstošus EUR, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

"Gjensidige Baltic" jau izmaksājusi kuģa īpašniekiem pienākošos apdrošināšanas atlīdzību, tāpat apdrošināšanas sabiedrība 120 988 eiro apmērā segusi izdevumus kompānijai, kas veiks kuģa izcelšanu no ūdens un tā utilizēšanu. Vēl 49 000 eiro tika samaksāti ekspertiem par kuģa novērtējumu, 20 300 eiro - kompānijai, kas pārstāv īpašnieka intereses un 3630 eiro par juridiskajiem pakalpojumiem.

Kuģis "Prima" ar velkoņa palīdzību tika transportēts no Odesas uz Rīgu, taču Vidusjūrā, pie Spānijas krastiem, iekļūstot vētrā, tika bojāta un pārrauta trose, kas to sasaistīja ar velkoni, un ar viļņiem kuģis tika uztriekts piekrastes akmeņiem un klintīm. Velkonis attiecīgajos laika apstākļos palīdzēt nevarēja, tāpēc tika saukta palīdzība.

Laika apstākļu vēl nedēļu glābējiem un ekspertiem neļāva tikt uz kuģa, skaidro uzņēmuma Vispārējo atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs. Apskatot visus bojājumus, kļuva skaidrs, ka kuģi glābt vairs nav iespējams un to nāksies sagriezt un utilizēt.

Ņemot vērā, ka apdrošināts bija samērā dārgs kuģis, kas cieta smagā negadījumā, kura novēršana prasa nozīmīgus ieguldījumus, šobrīd ir skaidrs, ka izmaksātās atlīdzības apmērs varētu pieaugt – vēl tiek izvērtētas arī citas ar negadījumu saistītās izmaksas. Apdrošināšanas kompānija sagaida vēl virkni rēķinu, piemēram, par primāro palīdzību un apsardzes kutera dežurēšanu pie baržas, papildus rēķinus no juridiskiem pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!