Foto: Publicitātes attēli
AAS "Gjensidige Baltic" izmaksājusi 100 000 eiro apdrošināšanas atlīdzību par pērn septembrī Murmastienē avārijā bojātu traktoru, bet par piekabes-mucas remontu vēl 4642 eiro, portālu "Delfi" informēja apdrošinātājs.

Pārbraucot no lauka, nenoskaidrotos apstākļos apgāzās SIA "Otaņķu Dzirnavnieks" piederošais traktors "MASSEY FERGUSON 8690", bojājot arī 2014.gadā iegādāto piekabi – mucu. Šis ir specifisks gadījums, jo, ņemot vērā bojājumu apmēru, nebija iespējams noskaidrot negadījuma cēloni, lai spriestu par to, kāda kļūme izraisīja tik nopietnu negadījumu. Traktora vadītājs negadījuma vietā nebija cietis.

"Negadījums notika tam visnepiemērotākajā laikā – ziemāju sējas laikā, kad ar šo traktoru nodrošinājām šķidrummēslu iestrādi lauksaimniecības zemēs. Līdzvērtīgas tehnikas šim mums nebija, lai veiktu plānotos darbus un nepieviltu savus klientus, nolīgām apakšuzņēmējus. Protams, šajā situācijā zaudējām daudz – darbinieku dīkstāve, tehnikas neizmantošana, kas ir ar kredītsaistībām, kuras jāsedz, neapmierināti klienti. Par laimi, pēc atlīdzības saņemšanas esam seguši atlikušo kredīta summu, un lūkojamies pēc jaunas traktortehnikas," sacījis SIA "Otaņķu dzirnavnieks" valdes loceklis Ričards Riepšs.

Savukārt "Gjensidige Baltic" Vispārējo atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs uzsvēris, ka tehnika ir jauna, ļoti dārga un sākotnēji klientam bija svarīgi to atjaunot, lai turpinātu iesāktos darbus, tomēr, ņemot vērā tehnikas ražošanas gadu, rezerves daļu tirgus ir ļoti ierobežots un līdz ar to remonts – ekonomiski neizdevīgs.

"Otaņķu dzirnavnieks" piedāvā graudu pārstrādi, transporta pakalpojumus un šķidrummēslu iestrādi lauksaimniecības zemē.

"Gjensidige" ir kotēta Oslo biržā kopš 2010.gada un kompānijai ir aptuveni 3100 darbinieki, kas piedāvā apdrošināšanas produktus Norvēģijā, Dānijā, Zviedrijā un Baltijas valstīs. Norvēģijā kompānijā piedāvā arī banku, pensiju un uzkrājumu pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!