Foto: Publicitātes foto

Banka "Citadele" un "ABLV Bank" izsniegušas sindikāta aizdevumu 24,5 miljonu eiro apmērā SIA "Rīgas BioEnerģija" divu biokurināmā katlumāju izbūvei, pavēstīja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa arī informēja, ka kopējās abu projektu būvniecības un izveides izmaksas ir līdz 35 miljoniem eiro.

Tostarp pirmā katlumāja taps Rencēnu ielā. Tajā paredzēts uzstādīt iekārtas ar augstu efektivitātes un automatizācijas pakāpi. Katlumājā siltuma ražošanai izmantos Latvijas izejmateriālu - koksnes šķeldu. Plānotā siltuma jauda ir 48 megavati (MW), un tā būs lielākā šāda veida katlumāja Rīgā un arī Latvijā. Savukārt otra katlumāja atradīsies Vietalvas ielā 5.

Plānots, ka pirmās katlu mājas celtniecība tiks pabeigta un tā sāks darboties 2017.gada decembrī, savukārt otra - 2018.gada beigās. Projekta īstenotāji prognozē, ka projekta īstenošanai būs arī pozitīvs efekts uz siltuma tarifiem - nākotnē siltumenerģijas cena rīdziniekiem varētu samazināties par 3-5%.

"Pozitīvais ieguvums būs ne tikai projektā tieši iesaistītajām pusēm, bet arī visiem Rīgas iedzīvotājiem, kas ir siltumenerģijas gala patērētāji, jo samazināsies siltumenerģijas ražošanas izmaksas. Pati projekta koncepcija ir ļoti mūsdienīga: uzsvars tiek likts uz ilgtspēju, draudzīgumu videi un vietējo, atjaunojamo resursu izmantošanu," piebilda "ABLV Bank" Projektu finansēšanas nodaļas vadītājs Antons Marčenko.

Katlumāju celtniecības darbus veiks SIA "Velve" un SIA "Moduls-Riga", savukārt iekārtas piegādās kompānija "Axis Technologies".

"Rīgas BioEnerģija" dibinātāji un īpašnieki vienādās daļās ir AS "Rīgas siltums" un SIA "Enerģijas risinājumi", kas pilnībā pieder AS "TAK investīcijas".

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" ir otra lielākā banka Latvijā, bet banka "Citadele" 2016.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!