Foto: DELFI
Trīs Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī un Liepājā - ceļojošo izstādi "Eiro - mūsu valūta" četru mēnešu laikā apmeklējuši 18 380 iedzīvotāji.

Vislielākā interese par izstādi bija Liepājā, kur to aplūkoja 8850 interesenti.

Pirms Latvijas izstāde viesojusies 15 citās Eiropas valstīs, arī Igaunijā tieši pirms eiro ieviešanas.

Izstādē ikvienam bija iespēja iepazīties ar dažādiem Latvijas jaunās nacionālās valūtas aspektiem no eiro vēstures līdz Latvijas paredzamajiem ieguvumiem no dalības eirozonā. Vislielākā interese izstādes apmeklētajiem bija par pārējo 17 eirozonas valstu monētu dizainiem, jo katra valsts uz tiem attēlo savus nacionālos simbolus. Kad izstāde ceļos uz citām jaunajām eirozonas valstīm, to papildinās arī Latvijas eiromonētas ar tautumeitu, kā arī valsts lielo un mazo ģerboni, paziņojumā medijiem informē Finanšu ministrijas Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene.

Izstāde lielāko popularitāti iemantojusi skolu vidū. Visās trīs pilsētās to kopā apmeklēja 185 klašu grupas, izstādē rīkojot arī ekonomikas un citu priekšmetu mācību stundas. Pedagogi no visas Latvijas atzinuši izstādi kā saistošu veidu jauniešu informēšanai par eiro un Eiropas Savienību, uzsverot atraktīvo informācijas pasniegšanas veidu. Izstādi novērtēja arī citas auditorijas, jo nereti apmeklētāju skaits sasniedza vairākus simtus cilvēku dienā.

Ceļojošā izstāde "Eiro - mūsu valūta" Latvijā viesojās no 2013.gada 12.septembra līdz 2014.gada 12.janvārim. Rīgā tā bija izstādīta Latviešu biedrības namā, Daugavpilī - Kultūras centrā, Liepājā - Olimpiskajā centrā. Izstādi sagatavojusi Eiropas Komisija, un uz Latvija tā atvesta sadarbībā ar Finanšu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!