Foto: LETA
Komentējot ziņas par iespējamo bankas AB.LV iesaisti neskaidros Krievijas un ASV uzņēmumu darījumos, Latvijas Bankas finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks Andris Ņikitins banku sistēmu Latvijā intervijā TV3 raidījumam "Nekā Personīga" nodēvējis par iebraucamo sētu.

Jau ziņots, ka 2014. gadā ASV arestēts biznesmenis no Krievijas, atomenerģijas kompānijas "Rosatom" meitas uzņēmuma vadītājs ASV Vadims Mikerins. Kā liecina tiesas dokumenti, lietā iesaistīta arī Latvijas banka

"Diemžēl vājā vieta ir mūsu banku nepilnīgās procedūras. Un faktiski arī resursi līdzšinējie, kas ir nepietiekoši, lai atklātu shēmas vai topoloģijas, kas tiek izmantotas naudas atmazgāšanā," sacījis Ņikitins.

"Un acīmredzot noziedznieki dodas tur, kur ir vieglāk kaut ko paņemt. Arī zaglis, protams, neies tur, kur ir seifs, bet tur, kur ir durvis vaļā. Nu, tāpēc mēs diemžēl šeit esam tādā situācijā par nožēlu – kā iebraucamā sēta – durvis vaļā stāv," minējis Latvijas Bankas pārstāvis.

Portāls "Delfi" iepriekš vēstījis, ka tieši necaurredzama banku uzraudzība ir viens no iemesliem, kas aizkavējis valsts iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!