Foto: F64

"Baltic International Bank" vērsusies Latvijas tiesībsargājošas institūcijās ar iesniegumu par iespējamiem draudiem izkrāpt no bankas naudu un graut bankas reputāciju, informē bankas korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa.

Pēc bankas rīcībā esošās informācijas, ir iespējams, ka personas, kas saistītas ar ārvalstu kriminālajām aprindām, saziņā ar atsevišķām personām no Latvijas tiesībsargājošām institūcijām, mēģinājušas veikt nelikumīgas naudas operācijas, izkrāpt naudu un graut bankas reputāciju, norādīts bankas paziņojumā.

"Pēdējā mēneša laikā pie mūsu bankas atbildīgiem darbiniekiem vairākkārt ir vērsušās svešas personas, kuras, piedāvājot atlīdzību, ir centušās iegūt ar Kredītiestāžu likuma 61. panta aizsargātu informāciju par bankas klientiem. Personas, kas saistītas ar ārvalstu kriminālām aprindām, pēc mūsu informācijas, ir mēģinājušas radīt riskus bankas reputācijai un mēģinājušas provocēt banku uz nelikumīgām finansiālām operācijām," kredītiestāde skaidro situāciju.

Tomēr, pateicoties bankā esošajai iekšējās kontroles sistēmai, banka spēj identificēt riskus un iespējamos draudus klientu, bankas un valsts reputācijai. Šajā situācijā banka ir novērsusi trešo pušu iespējamo noziedzīgo rīcību, apgalvo "Baltic International Bank". Banka par šādiem riskiem nekavējoties ziņo uzraugošajām un tiesībsargājošajām institūcijām, kuru kompetencē ir tālāk izvērtēt nodarījumu kriminālpārkāpuma sastāvu un atbilstoši reaģēt.

Pēc informācijas saņemšanas par draudiem radīt bankai reputācijas riskus, banka lūgusi veikt objektīvu un neatkarīgu izmeklēšanu.

"Baltic International Bank" pieder brāļiem Valērijam un Vilorijam Belokoņiem. Banka dibināta 1993. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!