Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempionātā finanšu modelēšanā "ModelOff" spēcīgāko dalībnieku TOP 50 sarakstā iekļuvis arī finansists no Latvijas - Andrejs Grigoļunovičs, portālu "Delfi" informēja viņa pārstāvji.

Sacenšoties 4000 finanšu nozares profesionāļiem no vairāk nekā 110 valstīm, latvietis ieņēmis stabilu 30. vietu kopvērtējuma reitingā, apsteidzot vairākus pasaules līmeņa finansistus.

"ModelOff" neapšaubāmi ir vienas no pasaulē prestižākajām sacensībām finanšu nozarē. Latvijas pārstāvja rezultāti šajā čempionātā pierāda, ka Latvijā ir augsta līmeņa speciālisti, kas spēj konkurēt un sasniegt izcilus rezultātus arī pasaules līmenī," atzīmē investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Pasaules čempionāts finanšu modelēšanā "ModelOff" radīts ar mērķi veicināt analītiskās prasmes un finanšu pakalpojumu izcilību. Šī čempionāta dalībnieki mērojas spēkiem divos kvalifikācijas raundos internetā, risinot dažādus finanšu uzdevumus četru stundu garumā. Kvalifikācijas raundu rezultātā tiek atlasīti finālisti, no kuriem tiek noskaidrots pasaules čempions klātienes finālā Ņujorkā.

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas uzņēmuma "AG Capital" pārstāvji ir spējuši iekļūt pasaules 100 vadošo finansistu vidū. Šogad panākumi ir ievērojami uzlabojušies - 4000 dalībnieku konkurencē Andrejs Grigoļunovičs spējis iekļūt pasaules 30 spēcīgāko finansistu vidū, apsteidzot konkurentus no tādām globāli zināmām kompānijām kā "KPMG", "Ernst&Young" un "Goldman Sachs". Kopumā "ModelOff" reitingā dominē pārstāvji no lielvalstīm - ASV, Lielbritānija, Austrālija, Krievija, Kanāda, Polija,- bet no mazajām valstīm ir pārstāvēta tikai Ungārija un Latvija, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "AG Capital".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!