Foto: LETA
Latvija ir paziņojusi par plānu emitēt 20 gadu obligācijas starptautiskajos finanšu tirgos, apstiprina Valsts kasē.

Sīkāku informāciju par plānoto emisiju Valsts kasē pagaidām nesniedza.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka obligācijas būs denominētas eiro. Emisiju organizē Lielbritānijas banka "HSBC", Francijas investīciju banka "Natixis", ASV banka "JP Morgan" un Zviedrijas "Swedbank".

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola intervijā iepriekš stāstīja, ka Latvija starptautiskajos tirgos šogad plāno aizņemties 1,3 miljardus eiro. "Šogad starptautiskajos tirgos ir plānots piesaistīt aptuveni 1,3 miljardus eiro. Kopumā nākamo triju gadu laikā mūsu ārējais parāds procentuāli pret iekšzemes kopproduktu samazināsies, bet absolūtos skaitļos 2018. gadā nedaudz pieaugs, jo ir jāpārfinansē vecie aizņēmumi," teica ministre.

Jau vēstīts, ka Latvija pērn decembra sākumā no investoriem atpirka to īpašumā esošās Latvijas 2011. gadā un 2012. gadā emitētās ASV dolāru obligācijas ASV dolāru obligācijas par nominālvērtību 650 miljoni ASV dolāru. Atpirkšanas darījuma finansēšanai tajā pašā dienā tika emitētas jaunas piecu gadu eiro obligācijas 550 miljonu eiro apmērā.

Savukārt 2014. gadā Latvija veica divas obligāciju emisijas. Tostarp 2014. gada janvārī Latvija emitēja septiņu gadu obligācijas miljarda eiro apmērā ar fiksēto procentu likmi 2,625% gadā un ienesīgumu 2,815%, bet aprīlī Latvija izlaida 10 gadu obligācijas miljarda eiro apmērā ar fiksēto likmi 2,875% gadā un ienesīgumu 2,961%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!