Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas banku sektors šogad pirmajos septiņos mēnešos strādāja ar peļņu 300,756 miljonu eiro apmērā, kas ir par 16,8% vairāk nekā 2015. gada attiecīgajā laika periodā, pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte norādīja, ka šajā periodā ar peļņu darbojās visas 16 Latvijas bankas un trīs no septiņām ārvalstu banku filiālēm (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 98,4%).

Jūlijā banku sektora kopējo noguldījumu apmērs samazinājās, t.sk. rezidentu noguldījumi saruka par 2,5% jeb 297 miljoniem eiro (to galvenokārt ietekmēja valdības un privāto nefinanšu uzņēmumu noguldījumu sarukums), savukārt nerezidentu noguldījumi - par 3,2% jeb 344 miljoniem eiro. Kopējais piesaistīto noguldījumu apmērs jūlija beigās sasniedza 21,6 miljardus eiro.

Kopējais kredītportfelis jūlija laikā pieauga par 0,3% jeb 48 miljoniem eiro, t.sk. rezidentu korporatīvais portfelis auga par 0,4% jeb 30 miljoniem eiro (galvenokārt pateicoties operācijām ar nekustamo īpašumu), kamēr rezidentu mājsaimniecību kredītportfelis saruka par 0,2% jeb deviņiem miljoniem eiro. Jūlijā par 1,2% palielinājās arī nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums.

2015. gada pirmajos septiņos mēnešos banku sektora kopējā peļņa bija 257,504 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!