Foto: Publicitātes foto
Viena no mazākajām Latvijas bankām – AS "Latvijas pasta banka" – mainījusi nosaukumu uz AS "LPB Bank".

Ar jauno zīmolu "LPB Bank" sāks strādāt 2018. gada janvārī, informē banka. Nosaukuma maiņa reģistrēta Komercreģistrā 15. decembrī.

AS "Latvijas pasta banka" tika dibināta 2008. gadā pēc tam, kad SIA "Mono" uzvarēja Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā par stratēģisko sadarbības partneri Pasta bankas izveidošanai. Bija plānots, ka šī banka pārņemtu klientus, kas izmanto pasta norēķinu sistēmas pakalpojumus. Iecerētais sadarbības projekts ar Latvijas Pastu gan pajuka, bet, neskatoties uz to, "Latvijas pasta banka" turpināja biznesa attīstību.

Pašlaik bankas biznesa stratēģija ir pakalpojumi juridiskām personām un uz personalizētu pakalpojumu sniegšanu balstīts klientu portfelis. Tiek piedāvāti arī personalizēti pakalpojumi fiziskām personām ar augstiem ienākumiem. Pēc nosaukuma maiņas banka saglabās savu līdzšinējo biznesa stratēģiju, informē banka.

Bankas prioritātie darbības reģioni ir Latvija, Krievija, citas NVS valstis, kā arī Eiropas Ekonomiskās zonas valstis. Prioritārie darbības virzieni ir maksājumu karšu izsniegšana un pieņemšana POS terminālos un internetā; piesaistīto līdzekļu izvietošana finanšu instrumentos; maksājumu kartēm piesaistītu kredītlīniju piešķiršana fiziskām personām; juridisko personu kreditēšana ar mēreni konservatīvu riska pieeju, īpaši - apgrozāmo līdzekļu kreditēšana un transportēšanas plūsmu kreditēšana.

Bankas aktīvu apmērs šogad trešā ceturkšņa beigās bija 223,114 miljoni eiro. Bankas peļņa šogad trīs ceturkšņos – 5,749 miljoni eiro.

"Latvijas pasta bankas" vienīgais akcionārs ir holdings SIA "Mono". Savukārt "Mono" īpašnieki ir Mihails Uļmans (49,4%), Aleksandrs Plotkins (32,7%), Kajems Biomins (17,9%), liecina "Lursoft" datubāzes informācija.

Pēc aktīvu apmēra "Latvijas pasta banka" šogad septembra beigās bija 18. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!