Foto: LETA

Valdības lēmums par bankas pārdošanu ir pozitīva ziņa, jo par mūsu akcionāru varēs kļūt starptautiska respektablu investoru grupa ar pieredzi banku sektorā, kas ir ieinteresēta bankas turpmākā izaugsmē, uzsver bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

"Esmu gandarīts par valdības lēmumu, un tā ir laba zīme "Citadeles" turpmākajai attīstībai. Šie investori piedāvāja pārliecinošu bankas turpmākās attīstības plānu. Un mēs varam pozitīvi skatīties nākotnē. Šo investoru grupu visaugstāk novērtēja arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kas plāno arī turpmāk palikt kā otrs bankas Citadele akcionārs," priecājas Beļavskis.

Viņš norāda, ka jau šobrīd esot skaidrs, ka banka turpinās līdz šim uzņemto attīstības kursu, sniedzot klientiem visu bankas pakalpojumu klāstu, un attīstīsim visus līdzšinējos biznesa virzienus.

"Šajā laikā, kad būtiski pasliktinājusies ģeopolitiskā situācija, valsts drosmīgi lēma par labu stabilitātei un attīstībai, rūpējoties gan par bankas klientu, gan valsts tautsaimniecību nākotnē," uzsver Beļavskis. Paredzams, ka starptautiskā ASV investoru grupa varēs iegādāties patlaban Latvijas valstij piederošos 75% akciju. Savukārt ERAB plāno savā īpašumā saglabāt 25% akciju.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien pēc vairāku stundu lemšanas akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu, žurnālistus informēja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (envy), atsakoties pašlaik sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem.

Latvijas Televīzija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju "Ripplewood Holdings" par bankas iegādi izteicis vēlmi maksāt uz pusi mazāku summu, nekā to piedāvā valdība, proti, fonds izteicis vēlmi banku iegādāties par 63 miljoniem. Straujuma informāciju par darījuma summām vēlāk nosauca par kļūdainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!