Foto: stock.xchng

Obligāciju emisiju programmas gaitā AS "ABLV Bank" šodien veica divas jaunas kupona obligāciju emisijas kopumā par 83,6 miljoniem eiro. Obligācijas sākotnējās izvietošanas laikā iegādājās attiecīgi 87 un 40 investori, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Emisijas notika Ceturtās obligāciju piedāvājuma programmā, un plānots, ka obligācijas 24.februārī tiks iekļautas regulētajā tirgū - biržas "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

AS "ABLV Bank" veic divus jaunus obligāciju laidienus kopumā par 83,6 miljoniem eiro, kuri notiks Ceturtajā obligāciju piedāvājuma programmā, un obligācijas tiks iekļautas regulētā tirgū - biržas "Nasdaq Baltic" parāda vērtspapīru sarakstā.

75 miljonu ASV dolāru (63,6 miljonu eiro) kupona obligāciju emisijā emitēts 75 000 obligāciju. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 ASV dolāri (848,5 eiro). Gada procentu likme ir fiksēta - 2,20% - ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums noteikta šodiena, bet dzēšanas datums - 2017.gada 23.februāris.

Savukārt 20 miljonu eiro kupona obligāciju emisijā emitēts 20 000 obligāciju. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 eiro. Gada procentu likme ir fiksēta - 1,80% - ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums ir noteikta šodiena, bet dzēšanas datums - 2017.gada 23.februāris.

Jau ziņots, ka pērn novembrī AS "ABLV Bank" veikusi divu 2012.gadā emitēto parasto kuponu obligāciju dzēšanu. Obligācijas dzēstas pēc cenas 100% no nominālvērtības.

Dzēstās obligāciju emisijas tika veiktas 2012.gada 5.novembrī un 6.novembrī. To apjoms bija attiecīgi 15 miljoni eiro un 50 miljoni ASV dolāru pēc obligāciju nominālvērtības. Obligācijas tika emitētas ar termiņu divi gadi, un tās bija iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Parāda vērtspapīru sarakstā.

"ABLV Bank" 2011.gada beigās sāka ilgtermiņa depozītu pakāpenisku aizstāšanu ar obligācijām. Ieskaitot jau dzēstās obligācijas, līdz šim veiktas 25 publiskās obligāciju emisijas. Biržas "Nasdaq Riga" Parāda vērtspapīru sarakstā pašlaik ir iekļautas 19 emisiju obligācijas.

"ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,23% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas "ABLV Bank", "ABLV Bank Luxembourg'', IBAS "ABLV Capital Markets", IPAS "ABLV Asset Management", KS "Pillar Holding Company", AS "ABLV Consulting Services", SIA "ABLV Corporate Services", SIA "New Hanza City" un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības arī Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku, Taškentā un Limasolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!