Foto: LETA

Līgumu par bankas "Citadele" pārdošanu varētu parakstīt jau šonedēļ, un tad Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sola informēt sabiedrību par bankas pārdošanas procedūru.

Straujuma pirmdien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja, ka sabiedrību plānots iespējami precīzi informēt par bankas pārdošanas procesu, summu un nosacījumiem. Tomēr pilnīgu informāciju nevarot sniegt, kamēr nav parakstīts līgums, jo investori tam nepiekrīt.

"Iespējams, ka šīs nedēļas laikā mēs paātrināsim līguma parakstīšanu, lai visa informācija sabiedrībai būtu ļoti precīzi zināma," norādīja valdības vadītāja. Viņa arī piebilda, ka valdība vēlētos līgumu parakstīt jau šonedēļ, "lai izslēgtu jebkādas manipulācijas".

Pārrunāt jautājumu par "Citadeles" pārdošanu un sabiedrības informēšanu rosināja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Politiskā spēka pārstāvis Edgars Tavars pastāstīja, ka ZZS valdes sēdē pieņemts lēmums aicināt premjerministri iespējami ātri rast iespēju plašāk skaidrot "Citadeles" pārdošanas procesu, lai "noņemtu noslēpumainības plīvuru" no šī jautājuma.

Kā ziņots, valdība 16.septembrī pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Valdības pārstāvji līdz šim atteikušies sniegt plašāku informāciju par darījuma nosacījumiem, norādot, ka ASV investoru piedāvātā cena par bankas "Citadele" akcijām un visi investoru vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas.

Darījumu atbalsta arī otrs "Citadeles" dalībnieks - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kas arī pēc darījuma ar "Ripplewood Holdings" "Citadelē" saglabās 25% bankas akciju. "Ripplewood Holdings" pārstāvis Tims Kolins iepriekš informēja, ka pēc darījuma 25% "Citadeles" kapitāldaļu paliks ERAB īpašumā, 25% - "Ripplewood Holdings", bet 50% - patlaban nenosauktiem investoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!