Foto: LETA

Likvidējamās AS "VEF banka" aktīvu vērtība septembra beigās bija 2,065 miljoni eiro, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais bilances pārskats.

Kopējais kredītu apjoms septembra beigās bija 313 327 eiro, līdzekļu apmērs kasē un prasības pret Latvijas Banku - 8801 eiro, prasības pret kredītiestādēm un centrālajām bankām - 488 eiro. Pārējo aktīvu vērtība - 1,74 miljoni eiro.

Bankas saistību apjoms 2016.gada septembra beigās bija 344 385 eiro, tajā skaitā atbilstoši Starptautiskiem grāmatvedības standartiem izveidoti uzkrājumi 313 747 eiro apmērā.

"VEF bankas" kapitāls un rezerves septembra beigās bija 1,721 miljons eiro.

Kā ziņots, 2010.gada maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma anulēt bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai. "VEF bankai" licence kredītiestādes darbībai tika anulēta, pamatojoties uz Kredītiestāžu likuma normu, kas paredz licences anulēšanu, ja kredītiestāde neievēro šī likuma un citu kredītiestādes darbību regulējošo likumu prasības un FKTK normatīvos noteikumus un rīkojumus. FKTK Rīgas apgabaltiesā iesniedza "VEF bankas" likvidācijas pieteikumu, un 2010.gada novembrī tiesa atzina banku par likvidējamu.

"VEF bankas" likvidators ir Valters Eduards Kronbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!