Foto: DELFI
Zviedrijas finanšu holdinga kompānija "Marginalen AB" ir iegādājusies patēriņa kreditēšanas un līzinga kompāniju AS "GE Money", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Darījums noticis atbilstoši stratēģijai, kas paredz "General Electric Capital Corporation" aiziešanu no Latvijas tirgus.

Tiek uzsvērts, ka noslēgtais darījums neietekmēs patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas "GE Money" klientu esošās saistības - esošie līgumi un maksājumu grafiki būs spēkā arī turpmāk. Arī kontu numuri, uz kuriem jāveic grafikos noteiktie maksājumi, paliek nemainīgi.

Līdz ar kompānijas AS "GE Money" īpašnieka maiņu mainīsies tikai uzņēmuma nosaukums un juridiskā adrese - pēc 2013.gada 17.augusta uzņēmuma nosaukums būs AS "MG Capital", savukārt juridiskā adrese - Cēsu iela 31 k3, Rīga, LV-1012.

Visi patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas "GE Money" klienti tuvākajā laikā par minētajām pārmaiņām saņems informatīvu vēstuli.

"Marginalen AB" mātes kompānija - Marginalen Group - ir Zviedrijas finanšu holdings ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi finanšu pakalpojumu jomā. Grupas uzņēmumu pamatdarbības veidi ir bankas pakalpojumi, patēriņa kreditēšana, grāmatvedības pakalpojumi, biznesa konsultācijas, parādu piedziņa, uzņēmumu analīze, rēķinu pārvalde un debitoru parādu pārvalde.

"Marginalen Group" uzņēmumi darbojas Zviedrijā, Nīderlandē un Baltijas valstīs. Divi no holdinga meitas uzņēmumiem pārstāvēti arī Latvijā - SIA "Aizdevums.lv" un UAB "Gelvora" filiāle Latvijā.

"Delfi" jau ziņoja, ka jūlija beigās "GE Money Bank" parakstīja līgumu, kas paredz, ka banka "Citadele" pārņems no "GE Money Bank" iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus.

Darījums paredz arī "GE Money Asset Management" fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu "Citadeles" grupas uzņēmumam IPAS "Citadele Asset Management".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!