Foto: Publicitātes foto

"Swedbank Latvija" vadītājs Māris Mančinskis pieņēmis lēmumu savas darba gaitas turpināt starptautiskā uzņēmumā ārpus Latvijas un "Swedbank" grupas, portālu "Delfi" informē kredītiestāde.

No 12. septembra valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs pašreizējais valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis, kura apstiprināšana amatā tiks saskaņota ar Eiropas Centrālo banku.

"Māris Mančinskis ir veiksmīgi vadījis "Swedbank" Latvijā un devis nozīmīgu ieguldījumu "Swedbank" darbībai arī Baltijas mērogā. Mēs ļoti augstu vērtējam viņa taisnīgo un racionālo vadības manieri, kas nodrošinājusi bankai spēcīgu finanšu sniegumu, augstu klientu apmierinātību un zīmola novērtējumu. Es vēlos pateikties Mārim Mančinskim par viņa ieguldījumu un sadarbību visu šo gadu garumā. Mums ir patiesi žēl par viņa lēmumu, tomēr novēlam veiksmi un izaugsmi turpmākajās gaitās," saka "Swedbank Baltijā" vadītājs Prīts Perenss.

Pirms 17 gadiem darbu "Swedbank" Mančinskis uzsāka investīciju bankas pakalpojumu jomā un kopš tā laika ir ieņēmis dažādus vadošus amatus "Swedbank" grupā, tai skaitā vadījis grupas uzņēmumu Krievijā.

"Gan man, gan bankai ir jāsper nākamie soļi attīstībā - esmu gandarīts, ka mēs visi tālāk dodamies jau daudz zinošāki, pieredzējušāki un izturīgāki. Tāpat esmu drošs, ka Reinis Rubenis, kurš jau sevi ir pierādījis kā talantīgs vadītājs, turpinās veiksmīgi īstenot "Swedbank" ilgtermiņa redzējumu un mērķus," teic Mančinskis.

Rubenis finanšu sektorā strādā 19 gadus, no kuriem deviņus – "Swedbank" komandā, kā arī ir NASDAQ OMX Riga padomes loceklis un Latvijas Centrālā depozitārija padomes loceklis. Augstāko izglītību finanšu specialitātē ieguvis Stokholmas Ekonomikas augstskolā, bet vēlāk paplašinājis savu redzesloku, studējot teoloģiju Latvijas Universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!