Foto: LETA

Nacionālā apvienība (NA) ilggadējo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) locekli Jāni Brazovski vēlas nomainīt pret bijušo Krājbankas vadītāju Andri Nātriņu, svētdien vēsta TV3 raidījums ”Nekā personīga”.

Oktobrī Brazovskim beidzas otrais pilnvaru termiņš FKTK. Latvijas Banka un Finanšu ministrija deputātiem rosināja Brazovski apstiprināt uz nākamajiem sešiem gadiem, tomēr Saeimas Budžeta komisijā to atbalstīja tikai ”Vienotība”.

”Es domāju, ka vadītāja vietnieks, kas ir gana ilgi darbojies FKTK vadībā un ir laiks nomainīt ar kādu citu. Manuprāt, visu padomi būtu jānomaina, jo ir nepieciešamas jaunas asinis, jauns skatījums, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi un ir gana daudz profesionāļu, kas to var augstā līmenī darīt,” sacījis Imants Parādnieks, kurš ir Saeimas budžeta un finanšu komisijas sekretārs. Pēc Parādnieka domām, Brazovska vietā banku uzraudzībā varētu darboties bijušais Krājbankas vadītājs Andris Nātriņš, kurš tur strādāja no 2003. līdz 2006.gadam. Nātriņš šobrīd ir neatkarīgs eksperts un būtu gatavs izvērtēt jaunus darba piedāvājumus. Raidījums vēsta, ka Parādnieks ir panācis, ka viņa frakcija nākamceturtdien par Brazovski nebalsos.

Par Brazovska apstiprināšanu viennozīmīgi iestājas ”Vienotība”. Valdošā partija uzskata, ka Parādnieks slēpj savu darbību patiesos iemeslus. ”Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis uzskata, ka pie ”Parex” krīzes esot vainojams nevis Brazovskis, bet tā laika valdības vadītājs Ivars Godmanis. Par ”Krājbankas” krahu – FKTK loceklis Jānis Placis. ”Vienotība” apgalvo, ka bez Brazovska FKTK vadībā ir apdraudēta nacionālā banku sistēmas drošība.

Par Brazovski iestājas arī viņa priekšnieks, nesen ieceltais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis. ”Esmu saņēmis arī atzinīgus vērtējumus no tirgus dalībniekiem un finanšu ekspertiem par Jāņa darbību tieši krīzes situācijās. Jāni kā ekspertu novērtē un arī atbalsta kolēģi,” raidījumam norāda Zakulis.

Raidījums norāda, ka pret Brazovski balsot plāno balsot arī Olšteina neatkarīgo deputātu sešinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!