Foto: DELFI
Nebanku kredītdevēja "4finance" grupa 2013.gadu noslēgusi ar 153,1 miljona eiro apgrozījumu un konsolidēto peļņu 35,9 miljonu eiro apmērā, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Nodokļos Latvijas valsts budžetā uzņēmums pērn nomaksājis 8,7 miljonus eiro.

"4finance" grupas uzņēmumu finanšu direktors Mārtiņš Baumanis paziņojumā medijiem skaidro, ka pērn "4finance" grupa visās savās 12 darbības valstīs fokusējās uz pakalpojumu kvalitātes un pieejamības uzlabošanu. Pagājušajā gadā uzņēmums paplašinājis piedāvāto produktu klāstu Gruzijā, Čehijā un Polijā. Šogad turpinās izpēte par iespējamo darbību citās valstīs, kā arī jaunu produktu piedāvāšanu jau esošajās.

"4finance" pārstāvis uzsver, ka uzņēmuma sekmīgās darbības pamatā ir labi attīstītas informācijas tehnoloģiju platformas un kvalificēti darbinieki.

"Latvijā ir augsti kvalificēti informācijas tehnoloģiju speciālisti, kas ļauj visus informācijas tehnoloģiju procesus vadīt no Rīgas. Vienlaikus tas nozīmē, ka esam Latvijā strādājošs un finanšu pakalpojumus eksportējošs uzņēmums, kas veicina arī vietējās ekonomikas attīstību un rada darbavietas - "4finance" Latvijā nodarbina vairāk nekā 200 cilvēku," norāda Baumanis.

"4finance" grupas uzņēmumi kopumā strādā 12 valstīs - Latvijā, Spānijā, Polijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Bulgārijā, Gruzijā un Čehijā.

"4finance" kopumā nodarbina vairāk nekā 800 darbinieku. Tā centrālais birojs atrodas Rīgā.

Nebanku kredītdevējs "4finance" strādā ar zīmoliem "SMScredit.lv", "vivus.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!