Foto: LETA

Kad atklāsies fakti, kļūs skaidrs, ka "Norvik bankas" akcionārs Devons Arčers nav veicis neko pretlikumīgu, šāda pārliecība pausta "Norvik bankas" paziņojumā medijiem.

Kā ziņots, ASV prokuratūra izvirzījusi apsūdzības ASV valsts sekretāra Džona Kerija bijušajam vēlēšanu kampaņas padomniekam Latvijas "Norvik bankas" akcionāram Arčeram par krāpšanos ar obligācijām. Arčeram un vēl sešiem cilvēkiem izvirzītas apsūdzības par Amerikas indiāņu obligāciju piedāvāšanu. Apsūdzēto vidū ir arī Džeisons Gelaniss, kurš agrāk investēja naudu interneta pornogrāfijas nozarē.

Apsūdzētie esot piekrāpuši klientus, kuri investējuši 43 miljonus dolāru (38 miljoni eiro) par viltus obligācijām, kuras 2014. un 2015. gadā emitēja ar Dienviddakotas štata indiāņiem saistīta kompānija.

Apsūdzētie pēc tam novirzīja investīciju naudu uz viņu kontrolētiem kontiem. Pēc tam par šiem līdzekļiem iegādātas luksusa preces un atbalstīts tehnoloģiju kompānijas sākotnējais publiskais piedāvājums biržā.

Komentējot šīs ziņas, "Norvik bankas" valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels paziņojumā medijiem raksta: "Varu paust nožēlu, ka Arčera kungs ticis iesaistīts apsūdzībās pret personu, kas atkārtoti izdarījusi pārkāpumu un kuras rakstura īpašības pārliecina cilvēkus, ka šī persona ir bagāta un veiksmīga, tā ļaunprātīgi iemantojot cilvēku uzticību. Esam pārliecināti, ka tad, kad atklāsies fakti, kļūs skaidrs, ka Arčera kungs nav veicis neko pretlikumīgu."

Arčers pērn septembrī kļuva par vienu no Latvijas "Norvik bankas" akcionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!