Foto: LETA

ASV fonds "Ripplewood Holdings" par banku "Citadele" solījis samaksāt aptuveni 92 miljonus eiro, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Investors naudu maksās ilgākā posmā, kā arī ņemot vērā bankas darbības rezultātus, reālā summa varētu būt krietni zemāka - no 65 līdz 70 miljoniem eiro. Raidījums, atsaucoties uz vairāku avotu teikto, vēsta, ka pircējs ņems vērā arī bankas likviditāti, bet bankā varētu būt 45 miljonu eiro nelikvidāte.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien pēc vairāku stundu lemšanas akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu, žurnālistus informēja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V), atsakoties pašlaik sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem.

Latvijas Televīzija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju "Ripplewood Holdings" par bankas iegādi izteicis vēlmi maksāt uz pusi mazāku summu, nekā to piedāvā valdība, proti, fonds izteicis vēlmi banku iegādāties par 63 miljoniem. Straujuma informāciju par darījuma summām vēlāk nosauca par kļūdainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!