Foto: PantherMedia/Scanpix
Valdība otrdien atbalstīja vēl 635 tūkstošu eiro piešķiršanu pirmā mājokļa programmas īstenošanai, portāls "Delfi" uzzināja valdības sēdē.

Ņemot vērā iedzīvotāju interesi par programmu līdz šim, valdība piešķīra 635 tūkstošus eiro valsts AS "Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum", lai nodrošinātu turpmāku pirmā mājokļa programmas īstenošanu.

Līdzekļi piešķirti no ieņēmumiem, kas gūti, piešķirot termiņuzturēšanās atļaujas ārzemniekiem par veiktajiem ieguldījumiem nekustamajā īpašumā, banku subordinētajā kapitālā vai iegādājoties valsts bezprocentu vērtspapīrus.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece - Ozola iepriekš informēja, ka nepilnas nedēļas laikā banka "Citadele" saņēmusi vairāk kā 800 ģimeņu pieteikumus uz konsultācijām par kredīta saņemšanu mājokļa iegādei. Lai palielinātu to ģimeņu skaitu, kas ar valsts atbalstu varēs vieglāk saņemt kredītu mājokļa iegādei, ministrija rosināja piešķirt papildu finansējumu.

Jau vēstīts, ka valdība izstrādājusi atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem - "Altum" uz laiku līdz 10 gadiem izsniegs un administrēs galvojumu personai, ar kuru kopā dzīvo un kuras apgādība ir vismaz viens nepilngadīgs bērns. Galvojuma apmērs atkarīgs no bērnu skaita ģimenē - no 10% līdz 20% (maksimālais galvojuma apmērs attiecīgi no 10 līdz 20 tūkstošiem eiro).

Līdz šim valsts programmai bija paredzējusi 332,7 tūkstošus eiro.

Vienīgā banka, kas pašlaik izsniedz hipotekāros kredītus Latvijas ģimenēm ar bērniem, atvieglojot nosacījumus par pirmo iemaksu, ir banka "Citadele". Pārejās bankas savu darbību programmā apturēja pēc Maksātnespējas likuma grozījumiem, kas tā dēvēto "nolikto atslēgu" principu noteica kā obligātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!