Foto: DELFI

Valdība otrdien piešķīra papildu 700 tūkstošus eiro atbalstam ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei, portālam "Delfi" pavēstīja Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Plānots, ka ar papildus piešķirto finansējumu kopumā varēs atbalstīt vēl aptuveni 600 ģimenes.

Līdz ar to programmas kopējais galvojumu apjoms sasniegs 2,668 miljonus eiro un nodrošinās atbalstu aptuveni 1720 ģimenēm.

Papildu finansējums novirzīts no ienākumiem, kas valsts budžetā gūti saistībā ar piešķirtajām termiņuzturēšanās atļaujām.

Mājokļu galvojumu programmā, kuras ietvaros ģimenes ar bērniem var saņemt valsts galvojumu kredīta saņemšanai mājokļa iegādei, līdz šā gada 7. decembrim piešķirti 1112 galvojumi ģimenēm, kurās kopā aug vairāk nekā 1660 bērni. Kopējā piešķirtā galvojumu summa ir 6,915 miljoni eiro, informē EM.

Līdz šim visvairāk galvojumu piešķirts mājokļu iegādei Rīgā - 481 galvojums. Pierīgas novados piešķirti 165 galvojumi, Liepājā - 62 galvojumi, Jelgavā - 53, Jūrmalā - 19, Ventspilī - 19, Valmierā - 16, bet Daugavpilī un Rēzeknē piešķirti attiecīgi 15 un deviņi galvojumi. Pārējā valsts teritorijā piešķirti 292 galvojumi, kas veido 26% no kopējā skaita.

8% no visiem galvojumiem ir piešķirti mājokļa iegādei ģimenēm ar trīs vai vairāk bērniem, 33% - ģimenēm ar diviem bērniem, savukārt lielākā daļa - 59% no visiem galvojumiem piešķirti ģimenēm ar vienu bērnu.

Jau vēstīts, ka mājokļu galvojumu programma tika uzsākta 2015. gada janvārī.

Atbalsta programmas ietvaros valsts a/s "Latvijas Attīstības finanšu institūcija ALTUM" izsniedz (uz laiku līdz 10 gadiem) un administrē galvojumu personai, ar kuru kopā dzīvo un kuras apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns. Galvojuma apmērs atkarīgs no bērnu skaita ģimenē - no 10% līdz 20% (maksimālais galvojuma apmērs attiecīgi no 10 līdz 20 tūkstošiem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!