Foto: Publicitātes foto

Somijas bankas "Pohjola Bank" filiāle Latvijā parakstījusi līgumu ar Latvijas Universitāti (LU) par sešu miljonu eiro aizdevumu Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskā centra Torņakalnā būvniecības finansēšanai, paziņojumā medijiem informē banka.

Dabaszinātņu akadēmiskais centrs ir LU Akadēmiskā centra Torņakalnā pirmā kārta. LU projekta finansētāju izvēlējās atklātā konkursā.

LU Akadēmiskā centra pamatakmens un laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm tika ielikti maijā. Dabaszinātņu akadēmiskā centra būvi paredzēts pabeigt 2015.gada augustā. Tad uz jauno ēku Torņakalnā varēs pārcelties aptuveni 3000 studentu no četrām LU fakultātēm - jaunajā ēkā atradīsies Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, kā arī Medicīnas fakultāte. Torņkalnā jaunas telpas būs arī Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtam, kā arī Ķīmiskās fizikas institūtam. Ēkā paredzēts iekārtot vairāku valsts nozīmes pētniecības centru laboratorijas.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība uzticēta pilnsabiedrībai "LNK Industries Group", ar kuru 2013.gada septembrī parakstīts sadarbības līgums. Uzņēmums tika izraudzīts iepirkuma procedūrā. Līguma summa - 21,18 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

LU Akadēmiskā centra Torņkalnā attīstības projekta pirmā kārta tiek finansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta un LU līdzekļiem.

Savukārt nākamajās kārtās plānots izveidot Humanitāro zinātņu centru, Dzīvības un veselības zinātņu centru, Skolotāju izglītības centru un Sociālo zinātņu centru. Kompleksā paredzētas studiju servisa un rekreācijas telpas, kā arī dienesta viesnīcas, sporta centrs un ekumēniskā baznīca. Plānots, ka viss komplekss tiks pabeigts līdz 2023.gadam, un tas uzņems 15 000 studentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!