Foto: LETA
AS "Rietumu banka" valdē ievēlēta Natālija Ignatjeva, kura ir pieredzējusi speciāliste noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

"Rietumu bankas" padome maijā ievēlēja Ignatjevu bankas valdē uz trim gadiem. Šonedēļ viņa valdes locekles amatā reģistrēta Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā.

Ignatjeva kopš 2007. gada ieņēma bankas Iekšējās kontroles pārvaldes vadītāja amatu, bet 2015. gada jūlijā tika iecelta viceprezidentes amatā, paziņojumā biržai informē "Rietumu banka".

Kā ziņots, "Rietumu banka" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 15,431 miljona eiro peļņu, kas ir par 8,6% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. "Rietumu bankas" aktīvi marta beigās bija 3,394 miljardi eiro, kas ir par 2,1% mazāk nekā pagājušā gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Bankas emitētās obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērstpapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!