Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien nolēmusi apstiprināšanai Fiskālās disciplīnas padomē virzīt Inesi Feiferi, Mārtiņu Kazāku, Mortenu Hansenu, Jāni Plato, Ingaru Eriņu un Ilo Kāziku, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.

Ņemot vērā to, ka Fiskālās disciplīnas padomei darbu jāsāk jau no 2014. gada 1. janvāra, Saeima par šo cilvēku apstiprināšanu varētu lemt jau 19. decembra plenārsēdē.

Atbilstoši Fiskālās disciplīnas likumam, trīs padomes locekļi, kuru kandidatūras ir izvirzījuši Saeimas deputāti, jaunizveidotajā padomē strādās trīs gadus, bet Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un finanšu ministra Andra Vilka izvirzīto padomes locekļu pilnvaru termiņš būs seši gadi.  


Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, ko izveido Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai.  Visi izvēlētie padomes locekļi ir finanšu un ekonomikas jomas lietpratēji no Latvijas vai citas ES dalībvalsts, kuriem ir pieredze fiskālās politikas jautājumos. 

Feiferis ir bijušais "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" prezidents, Kazāks - "Swedbank" vecākais ekonomists, bet Hansens - Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs. Platais ir finanšu ministra Vilka padomnieks un Starptautiskā Valūtas fonda konsultants, Eriņš - Rīgas Tehniskās Universitātes kanclers, bet Kāsiks strādā Igaunijas centrālajā bankā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!