Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija sēdē trešdien vienbalsīgi atbalstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka Pētera Putniņa virzīšanu komisijas vadītāja amatam.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs sēdē norādīja, ka viņam nav ne mazāko šaubu, ka Putniņš ir labākais kandidāts FKTK priekšsēdētāja amatam.

Viņš arī uzsvēra, ka komisijai vadītājs ir nepieciešams nekavējoties, jo ir vesela virkne darbu, kuri "palikuši atmatā". "Putniņa kungs ir sapratis sarežģīto situāciju. Viņa viedoklis reizēm ir atšķirīgs nekā iepriekšējā vadītāja [Kristapa Zakuļa] viedoklis. Tad mēs redzēsim, vai mums izdosies paātrināt sarunas ar ekonomiskās attīstības aģentūru, vai izdosies uzlabot Latvijas tēlu kā finanšu centram, jo šis tēls pēdējos gadus ir nedaudz cietis. Visu šo notikumu gaismā, es vēlētos, lai Putniņš šodien tiktu apstiprināts un virzīts uz FKTK vadītāja amatu," teica Rimšēvičs.

Savukārt Putniņš sēdē pauda, ka viņa tuvākās aktualitātes ir Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) jautājumi. "Es apzinos darba apmēru un to, kas man jādara. To mēs arī izdarīsim," uzsvēra Putniņš.

Jau rakstīts, ka Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs nolēmuši FKTK priekšsēdētāja amatam virzīt Putniņu.

Tāpat ziņots, ka Saeima 28. janvārī no amata atbrīvoja līdzšinējo FKTK priekšsēdētāju Kristapu Zakuli, kurš iesniedza atlūgumu.

Atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumam FKTK priekšsēdētāju un viņa vietnieku amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma.

FKTK nodarbojas ar Latvijas banku, krājaizdevu sabiedrību, apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas starpnieku, finanšu instrumentu tirgus dalībnieku, kā arī privāto pensiju fondu uzraudzību. Komisija sāka darbu 2001. gada 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!