Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien plkst.10 izskatīs jautājumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Kristapa Zakuļa atkāpšanos no amata.

Uz komisijas sēdi aicināts arī Zakulis. Lai arī Zakulis pats paziņojis par vēlmi atkāpties no amata, par šo jautājumu vēl būs jālemj Saeimai, tāpēc parlamenta komisija gatavos lēmuma projektu Saeimai.

Kā ziņots, līdzšinējais FKTK vadītājs Zakulis pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata, norādot, ka FKTK priekšsēdētāja amats ir uzticības amats un atkāpšanās mazinās aizdomu, baumu un šaubu ēnu pār FKTK.

Saeimas politiķi pēdējā laikā kritizējuši FKTK par nepietiekamu banku uzraudzību. Savukārt pērnruden sagatavotā ziņojumā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD kritizēja nepietiekamu darbu naudas atmazgāšanas novēršanā.

FKTK priekšsēdētāju amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma. Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs sarunas par nākamo FKTK priekšsēdētāja amata kandidātu sāks pēc Saeimas lēmuma par pašreizējā komisijas vadītāja Zakuļa atbrīvošanu no FKTK vadītāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!