Foto: DELFI
Otrdien, 10.decembrī Latvijā tiks sākta pirmo eiro sākumkomplektu tirdzniecība, pirmdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms.

Eiro monētu sākumkomplekti Latvijas iedzīvotājiem plānoti desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā. Sākumkomplektā būs divas divu eiro monētas, četras viena eiro monētas, septiņas 50 eiro centu monētas, astoņas 20 eiro centu monētas, septiņas desmit eiro centu monētas, piecas piecu centu monētas, sešas divu centu monētas, kā arī sešas viena eiro centa monētas.

Plānots sagatavot 800 000 gabalu eiro monētu komplektu iedzīvotājiem. Tos varēs iegādāties komercbanku filiālēs un 302 Latvijas Pasta nodaļās Latvijas reģionos.

"Nevajag skriet, steigties, panikot. Laiks ir pietiekoši, jo arī pēc Jaunā gada latus varēs samainīt pret erio," atgādināja Blūms. Viņš uzsver, ka šī ir iepazīšanās nauda, lai maksimāli daudz iedzīvotāju varētu iegādāties un to iepazīt. Viens cilvēks varēs nopirkt tikai piecus eiro naudas komplektus.

Līdz šim uz Latviju jau atvesti 110 miljoni eiro banknošu, kā arī izkalti 400 miljoni monētu, no kurām vēl visas neesot atvestas.

Latvija nākamgad kļūs par 18.eirozonas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!