Foto: F64

Zviedrijas kredītiestāde "Swedbank" vērtē Latvijas un Lietuvas bankas un apsver tālākus darījumus arī pēc "Danske Bank" privātpersonu apkalpošanas biznesa iegādes, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Šādi banka vēlas palielināt savu rūkošo aizdevumu portfeli.

Atšķirībā no Igaunijas, Lietuvā un Latvijā "Swedbank" tirgus daļa nav tik liela, lai konkurences regulējums tai neļautu iegādāties citas bankas, medijam atzinis "Swedbank" Baltijas reģiona vadītājs Prīts Perenss.

"Ja ir iespējams augt, mēs vēlamies augt, jo skaidrs, ka Baltijā mums ir lielāki noguldījumi nekā aizdevumi," saka Perenss. "Mēs esam gatavi iegādāties citu Latvijas un Lietuvas banku portfeļus. Igaunijā mēs to nevaram darīt tirgus daļas dēļ."

"Swedbank" pārņēma "Danske Bank" privātpersonu apkalpošanas biznesu Lietuvā un Latvijā. Kā ziņots, Igaunijas laikraksts "Äripäev", atsaucoties uz vairākiem savstarpēji nesaistītiem avotiem, ziņoja par skandināvu bankas "Nordea" plāniem tuvākajā laikā pārdot savas Baltijas valstu filiāles.

"Nordea" Latvijas filiālē portālam "Delfi" uzsvēra, ka banka tirgus baumas nekomentē.

Pērn "Swedbank" aizdevumu portfelis Baltijā saruka par 2%. Banka Latvijā kontrolē 31% no hipotekārās kreditēšanas tirgus, Lietuvā tās tirgus daļa ir 26%. Savukārt korporatīvo aizdevumu tirgū bankas daļa bija attiecīgi 17% un 23%.

Igaunijā kopējā kreditēšanas tirgū "Swedbank" kontrolē 38,5% tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!