Foto: DELFI

Stiprinot pozīcijas Latvijas hipotekāro kredītu tirgū, "Swedbank" ir iegādājusies "Allied Irish Banks" Latvijas filiāles hipotekāro kredītu portfeli, informēja "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Līdz ar to "Swedbank" turpmāk apkalpos 800 jaunu hipotekāro kredītu klientu. "Esam gandarīti par šo darījumu, kas dos mums iespēju stiprināt saites ar mūsu jau esošajiem, kā arī jaunajiem klientiem," norādīja "Swedbank" Privātpersonu finansēšanas daļas vadītājs Dzintars Kalniņš.

Jakubovska piebilda, ka kredīta pamata nosacījumi un atmaksas kārtība jaunajiem hipotekāro kredītu klientiem nemainīsies un saglabāsies līdzšinējā.

Pērn septembra beigās "Allied Irish Banks" Latvijas mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegto aizdevumu ziņā atradās 11.vietā, aizņemot 0,5% hipotekārā kreditēšanas tirgus.

"Allied Irish Banks" darbību Latvijā izvērsa, 2007.gada jūnija beigās paziņojot par Baltijas hipotekārās kreditēšanas kompānijas "AmCredit" iegādi 40 miljonu eiro vērtā darījumā. Darījums noslēdzās 2008.gada februārī. Līdzšinējie "AmCredit" klienti pašlaik ir "Allied Irish Banks, p.l.c." Latvijas filiāles klienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!