Foto: Reuters/Scanpix

"Swedbank Latvija" peļņa 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos ir 77 miljoni eiro, kas ir par 8% mazāk, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, portālam "Delfi" pavēstīja bankas mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

Peļņas samazināšanos banka saista ar iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošanu mazākos apjomos.

"Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Reinis Rubenis norāda, ka Latvijas mēreno izaugsmi turpina virzīt mājsaimniecību patēriņš, un tas atspoguļojas arī bankas darbības rezultātos – augusi gan patēriņa, gan mājokļa kreditēšana.

Savukārt uzņēmēji arvien ir piesardzīgi palielināt investīcijas savas darbības attīstībā, tāpēc ir svarīgi turpināt darbu pie Eiropas Savienības fondu apguves un ekonomikas caurskatāmības sekmēšanas, viņš min.

"Swedbank" kredītportfelis deviņos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir audzis par 4% - uzņēmumu kredītportfelis par 5%, savukārt aizdevumi privātpersonām par 4%, ko sekmēja arī no "Danske Bank" pārņemtais privātpersonu kredītportfelis. "Swedbank Latvija" kopējais kredītportfelis trešā ceturkšņa beigās bija 3,255 miljardi eiro. Jaunās kreditēšanas apjomi deviņos mēnešos sasniedza 605 miljonus eiro, tostarp privātpersonu jaunā kreditēšana palielinājās par 24%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2015. gadā.

Salīdzinot ar pērnā gada 30. septembri, noguldījumu apjoms ir audzis par 13%. "Swedbank Latvija" kopējais depozītu portfelis septembra beigās bija 4,226 miljardi eiro.

Banka arī norāda, ka veikusi iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošanu viena miljona eiro apjomā salīdzinājumā ar 13 miljoniem eiro šajā pašā laika periodā pērn.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, tīrie procentu ienākumi ir auguši par 3%, ko ietekmējis kredītportfeļa pieaugums, bet tīrie komisiju ienākumi pieauguši par 1%. Karšu pirkumu skaits, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, ir audzis par 13%.

Salīdzinot ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem, bankas kopējie izdevumi ir auguši par 4%.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!