Foto: F64

"Swedbank" grupas līzinga kompānija "Swedbank līzings" pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 10,258 miljonu eiro apmērā, kas ir par 63,7% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt "Swedbank līzinga" ieņēmumi no pamatdarbības 2017.gadā pieauga par 6,7% un bija 11,619 miljoni eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka "Swedbank līzings" 2017.gadā turpināja strādāt pie sāktajiem informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras projektiem ar mērķi pilnībā novirzīt līzinga procesu uz digitālajiem kanāliem. Pērn pielāgoti un pārskatīti iekšējie procesi, tādējādi uzlabojot līzinga un faktoringa produktu pieejamību, kas savukārt nodrošināja iespēju piesaistīt vairāk jaunu klientu.

"Arvien vairāk klientu izvēlas parakstīt līgumus elektroniski," teikts vadības ziņojumā piebilstot, ka gandrīz katrs trešais līgums tiek parakstīts internetbankā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka 2017.gadā līzinga pārdošanas apmēri salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga saistībā ar lielāku "Swedbank līzinga" aktivitāti, veiktajiem uzlabojumiem procesos, kā arī pieprasījuma palielināšanos tirgū.

Vienlaikus kompānijas vadība skaidro, ka pērn "Swedbank līzinga" peļņas pieaugumu ietekmēja papildu ieņēmumi no meitaskompānijas pārdošanas "Swedbank līzinga" vienīgajam dalībniekam un izmaksas no atliktā nodokļa aktīva izslēgšanas.

Kompānijas vadība arī informē, ka "Swedbank līzings" turpinās atbalstīt mazo un vidējo klientu kreditēšanu, izmantojot noslēgto līgumu ar Eiropas Investīciju fondu. Tāpat 2018.gadā "Swedbank līzings" turpinās darboties visos tirgus segmentos - finansēs gan vieglās automašīnas, gan lauksaimniecības tehniku, gan komerctransportu.

2016.gadā "Swedbank līzings" strādāja ar 6,266 miljonu eiro peļņu, bet kompānijas apgrozījums bija 10,887 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!