Foto: stock.xchng

AS 'Swedbank' nedēļas nogalē no VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (Hipotēku banka) pārņēmusi noguldījumus 147,7 miljonu latu apmērā un 86,5 miljonu latu izsniegtos aizdevumus, portālu "Delfi" informēja Hipotēku bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

"Swedbank" turpināšot noguldījumu un aizdevumu apkalpošanu saskaņā ar Hipotēku bankā noslēgto līgumu nosacījumiem. "Swedbank" pārņēmusi klientu noguldījumus jeb saistības pret klientiem 147,7 miljonu latu apmērā. Tāpat no Hipotēku bankas tālākai apkalpošanai ir pārņemti aptuveni septiņi tūkstošus komerciālā segmenta aizdevumus 86,5 miljonu latu apjomā.

Komercdaļas pārdošanas procesa ietvaros no Hipotēku bankas uz "Swedbank" pārcelti vairāk nekā 70 000 klientu kontu, tostarp aptuveni 95% ir privātpersonu un 5% - juridisko personu kontu.

""Swedbank" ar lielu atbildību uzņemas rūpes par Hipotēku bankas klientiem. Esam pārliecināti, ka spēsim piedāvāt augstas kvalitātes ikdienas pakalpojumus, uzkrājumu drošību un atbildīgu kreditēšanu. Viens nozīmīgs darba posms ir paveikts un sākas nākamais," sacījis "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Savukārt Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko norādījis, ka ir veiksmīgi izpildīts nozīmīgs komercdaļas pārdošanas procesa posms. "Svarīgi, ka Hipotēku bankas komerciālā segmenta klienti arī turpmāk varēs saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus drošā un stabilā bankā - "Swedbank". Savukārt Hipotēku banka varēs pilnībā koncentrēties uz valsts atbalsta programmu realizāciju, visā Latvijā sniedzot nozīmīgu atbalstu uzņēmējiem," sacījis Paņķo.

Kā ziņots, šā gada vasarā "Hipotēku banka" četras komercaktīvu paketes, izsakot visizdevīgāko piedāvājumu, iegādājās AS "Swedbank" un AS "SEB banka".

"Swedbank" izteica vislabāko piedāvājumu par trīs komercdaļām, kurās ietilpst privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, kā arī līzinga kompānija. Savukārt vislabākais piedāvājums par pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi bija "SEB banka" grupas uzņēmumam "SEB Wealth Management".

Jau ziņots, ka valdība pērn rudenī vienojās par "Hipotēku bankas" komercdaļas pārdošanas stratēģiju. Bankas komercdaļa sadalīta un tiek pārdota sešās paketēs.

Uz "Hipotēku bankas" bāzes plānots veidot Attīstības banku, kas nodarbotos ar valsts atbalsta sniegšanu uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!