Foto: Reuters/Scanpix

"Swedbank" peļņa Latvijā 2017. gadā sasniedza 113 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2016. gadu ir par 9% vairāk. Peļņas pieaugums galvenokārt saistīts ar ienākumu palielināšanos un iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanu, informē banka.

"Swedbank" tīrie procentu ienākumi pērn palielinājās par 3%. Šis kāpums galvenokārt skaidrojams ar kreditēšanas vidējo apjomu palielināšanos. Neto ienākumi no komisijām pieauguši par 13%, pateicoties lielākai klientu aktivitātei ikdienas pakalpojumu lietošanā, kā arī ienākumiem no aktīvu pārvaldīšanas.

Kopējie izdevumi palielinājās par 3%, ko galvenokārt ietekmēja ar normatīvajiem regulējumiem saistīto izmaksu pieaugums.

"Swedbank" kopējais kredītportfelis pērn salīdzinājumā ar 2016. gadu saglabājies nemainīgs. Pērn nozīmīgi auga jauno kredītu izsniegšana mājsaimniecībām un mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, savukārt ceturtajā ceturksnī sezonāli mazinājās uzņēmumu īstermiņa produktu izmantošana. Pērn "Swedbank" finansējumu saņēma vairāk nekā 2500 ģimenes mājokļa iegādei un vairāk nekā 2600 uzņēmumi, pārsvarā mazie un vidējie.

Kopējais "Swedbank" jaunās kreditēšanas apjoms 2017. gadā bija 770 miljoni eiro.

Iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanas neto summa pērn sasniedza 2,3 miljonus eiro.

Noguldījumu apjoms pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 2%, pateicoties kāpumam gan uzņēmumu, gan privātpersonu segmentā.

Pērn trešā ceturkšņa beigās "Swedbank" bija pēc aktīviem lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!