Foto: LETA

Latvijas lielākā banka "Swedbank" 2014.gadā strādājusi ar 113 miljonu eiro peļņu. Peļņas pieaugumu, salīdzinot ar 101 miljonu eiro 2013.gadā, banka skaidro ar iepriekš veikto kredītuzkrājumu atbrīvošanu, informē "Swedbank" pārstāve Vineta Savicka.

"Neraugoties uz neparedzētiem ģeopolitiskiem izaicinājumiem, pagājušajā gadā Latvijas uzņēmējiem ir izdevies paaugstināt savus eksporta apjomus, tādejādi mīkstinot ārējo apstākļu ietekmi uz Latvijas ekonomiku. Savukārt pašai bankai aizvadītais bijis mērenas izaugsmes gads, ko ietekmēja joprojām valdošās zemās procentlikmes un situācija kreditēšanā, kas savukārt saistīta gan ar maksātnespējas likumdošanas izstrādes procesu, gan ar uzņēmumu noskaņojumu, ko ietekmējis Krievijas un Ukrainas konflikts", aizvadīto gadu vērtē "Swedbank" vadītājs Latvijā Māris Mančinskis.

Pērn turpinājusies kredītportfeļu amortizācija, kopējam kredītportfelim samazinoties par 6%. Kredītu portfelis gada nogalē bija 3,1 miljards eiro. Jaunās kreditēšanas apjoms 2014.gadā ir sasniedzis 584 miljonus eiro.

Noguldījumu apjoms 2014.gadā ir palielinājies par 6%, jo gadu iepriekš bija būtiski pieaugusi naudas noguldīšana kontā, lai nodrošinātu ērtāku pāreju uz eiro. Ceturtajā ceturksnī "Swedbank" noguldījumu apjoms pieauga par 6%. Depozītu portfelis gada beigās bija 3,49 miljardi eiro. Kredītu attiecība pret depozītiem turpinājusi uzlaboties, sasniedzot 89%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!