Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas "Swedbank" peļņa šogad pirmajā ceturksnī bija 28 miljoni eiro, kas ir par 19% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Vineta Savicka.

Viņa informēja, ka peļņas pieaugumu galvenokārt veidoja ienākumu kāpums un iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošana.

"Swedbank" tīrie procentu ienākumi minētajā laika periodā auguši par 3%, bet tīrie komisijas naudas ienākumi palielinājušies par 6%. Salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, kopējie "Swedbank" izdevumi ir auguši par 1%.

Savicka norādīja, ka, turpinoties mērenai Latvijas ekonomiskajai izaugsmei, "Swedbank" kredītportfeļa apmērs, salīdzinot ar 2015. gada 31. decembri, ir saglabājies nemainīgs. Pieaugums bija uzņēmumu un patēriņa finansēšanas portfeļos, savukārt hipotekārais kredītportfelis turpina samazināties.

Viņa arī informēja, ka bankas kredītu kvalitāte ir saglabājusies nemainīga.

Tāpat Savicka norādīja, ka "Swedbank" šogad pirmajā ceturksnī atbrīvoja iepriekš veiktos uzkrājumus divu miljonu eiro apmērā, kamēr 2015. gada pirmajā ceturksnī - viena miljona eiro apmērā.

Šogad pirmajā ceturksnī "Swedbank" piesaistīto noguldījumu apmērs ir audzis par 1%

"Šā gada sākumā īpašu akcentu esam likuši uz klientiem pieejamā servisa paplašināšanu, tostarp reģionu pilsētās atverot arvien jaunas filiāles, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejami gan bankas ikdienas pakalpojumi, gan arī plānveida konsultācijas, kuru skaits gada laikā ir dubultojies. Tāpat stabili turpina augt klientu skaits, kuri ar savām finanšu lietām saistītos jautājumus nokārto vienkārši piezvanot. Taču visstraujākās pārmaiņas ienes viedtālruņu izplatība – jau teju pusē gadījumu savu konta atlikumu klienti pārbauda izmantojot mobilo tālruni," savīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

2015. gada pirmajā pusgadā "Swedbank" grupas peļņa Latvijā bija 25,464 miljoni eiro, bet bankas peļņa bija 238,655 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!