Foto: F64

Īstenojot "Swedbank" Latvijas reģionu attīstības programmu, šogad plānots atvērt bankas filiāli Krāslavā, pastāstīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Līdz šim reģionu attīstības programmas gaitā atvērtas bankas filiāles Valkā, Ludzā, Balvos un Līvānos, kā arī izvietoti 16 bankomāti Latvijas novados, kuros nebija skaidras naudas izmaksas iespēju.

""Swedbank" grib būt nacionāla banka arī tādā ziņā, ka tā ir klātesoša visos Latvijas reģionos," sacīja bankas vadītājs.

Bankas statistika rāda, ka vietās, kur savulaik bija pilnu darba nedēļu strādājoša filiāle, bet tagad tā strādā vienu vai divas dienas nedēļā, arī pēc izmaiņām tiek apkalpoti tikpat daudz klientu kā iepriekš.

Rubenis atzina, ka no izmaksu samazināšanas viedokļa visvienkāršāk būtu aizvērt visas filiāles un pāriet uz digitālo kanālu, bet banka tā nedara, jo vēlas saglabāt arī klātienes sarunu ar klientu. Klientu uzvedība gan liecina, ka aizvien vairāk pirmā izvēle bankas pakalpojumiem ir mobilais telefons. Tāpēc banka aizvien vairāk iegulda mobilās lietotnes un citu mobilo risinājumu izstrādē.

2015.gada sākumā "Swedbank" publiskoja Latvijas reģionu attīstības programmu, noslēdzot sadarbības memorandu ar Latvijas Pašvaldību savienību par finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Latvijas reģionos. Memorands paredz, ka papildu bankas fiziskās pieejamības paplašināšanai "Swedbank" piedāvā novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām pielāgotus kreditēšanas pakalpojumus.

"Swedbank" ir pēc aktīviem un klientu skaita lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!