Foto: F64

Likvidējamā "Trasta komercbanka" pirmdien izsolē pārdevusi zemesgabalu Ventspils novada, Zlēku pagastā, pavēstīja bankas kancelejas vadītāja Jolanta Dāvidniece.

Viņa informēja, ka izsolē pārdots viens no piedāvātajiem nekustamajiem īpašumiem - par 12 tūkstošiem eiro pārdots zemesgabals 6,3 hektāru platībā "Zemgaļi" Ventspils novada, Zlēku pagastā.

Minētā nekustamā īpašuma izsoles sākumcena bija 8,8 tūkstoši eiro.

Savukārt pārējās pirmdien plānotās izsoles nenotika.

Jau vēstīts, ka "Trasta komercbanka" pirmdien izsolē piedāvāja iegādāties kopumā piecus nekustamos īpašumus, kuru sākumcena bija no 8,8 tūkstošiem eiro līdz 287 tūkstošiem eiro.

Tostarp banka ar 287 tūkstošu eiro sākumcenu izsolīja arī zemes gabalu 1258 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā 73, Rīgā, ar 91 tūkstoša eiro sākumcenu piedāvāja iegādāties zemes gabalu 3,3 hektāru platībā Saulkrastu pagastā, "Jaunsaules", ar 52,4 tūkstošu eiro sākumcenu izsolīja bankai piederošās domājamās daļas no zemesgabala Matrožu ielā 4, Jūrmalā, bet ar 18 tūkstošu eiro sākumcenu "Trasta komercbanka" piedāvāja iegādāties zemes gabalu 0,23 hektāru platībā Vikingu ielā 29, Sunīšos, Garkalnes novadā.

Tāpat ziņots, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016.gada 4.marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

"Trasta komercbanku" par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 14.martā.

Pēc aktīvu apmēra un arī piesaistīto noguldījumu apmēra "Trasta komercbanka" 2015.gada beigās bija 14.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!