Foto: DELFI
Latvijas pievienošanās eirozonai noritējusi sekmīgi. Banku sektors uz eiro pārgājis veiksmīgi un maksājumu kartes šonakt strādājušas bez pārtraukumiem. Arī bankomāti veiksmīgi pārslēgti uz eiro, īpašā preses konferencē par eiro ieviešanas rezultātiem paziņoja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre.
Eiro valūtai pielāgotas 106 valsts  un 424 pašvaldību IT sistēmas. Viss pārbaudīts un strādā, paziņoja Bajāre. Arī pirmā informācija no veikaliem, viesnīcām, restorāniem, degvielas uzpildes stacijām  liecinot, ka kases aparātu un terminālu programmēšana noritējusi veiksmīgi.

Vecgada dienā veiksmīgi noslēdzies skaidras naudas piegādes posms. Novembrī un decembrī Centrālā banka Latvijas komercbankām piegādājusi gandrīz 300 miljonus eiro. Tam vajadzētu būt pietiekoši, lai nodrošinātu naudas apriti gada sākumā, žurnālistiem pastāstīja Latvijas Bankas pārstāvis Jānis Blūms.

Latvijas komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis, atbildot uz ārzemju žurnālista jautājumu, uzsver: bažām, ka Latvijas bankas ienesīs "daudz netīras naudas Eirozonā" nav pamata. 


"Mēs esam pārliecināti, ka visas mūsu procedūras ir pietiekamas. Tam ir daudz resursu veltīts. Latvija kā ļoti atvērta valsts finanšu pakalpojumu sniegšanai ir bijusi kopš neatkarības atjaunošanas. Mēs snieguši pakalpojumus dažādas valūtās. Tas, ka mēs esam nu eirozonas valsts, tas tikai uzliek mums papildus reputācijas pienākumus un tikai paaugstina prasības," norādīja Bičevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!