Foto: LETA

Banka "Citadele" piesaistījusi 35 miljonu eiro privātpersonu depozītus sadarbībā ar Vācijas finanšu tehnoloģiju jeb "FinTech" uzņēmumu "Zinspilot", pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka "Zinspilot" ir viena no lielākajām interneta platformām, kas piedāvā Vācijas rezidentiem-iedzīvotajiem izvietot depozītus citu Eiropas valstu bankās. Banka "Citadele" startēja Vācijas tirgū ar četriem termiņdepozītu piedāvājumiem, un īsā laikā piesaistīja 35 miljonus eiro.

"Bankas "Citadele" stratēģija ir kļūt par digitalizētāko banku Eiropā. Meklējot jaunus digitālos kanālus, vēlējāmies pārbaudīt, kā strādā šis investīciju servisa mehānisms. Pārliecinājāmies, ka operatīvi varam piesaistīt plānoto finansējuma apmēru no vairāk nekā 1000 noguldītājiem. Finansējuma piesaistes mērķis ir turpināt aktīvi ieguldīt Latvijas tautsaimniecībā un kreditēt uzņēmumu attīstību," sacīja bankas "Citadele" Resursu direkcijas vadītājs Kaspars Jansons.

"Zinspilot" ir Vācijas "FinTech" depozītu piesaistes risinājumu kompānija. Kompānija atrodas Hamburgā, un tā pirmā sāka piedāvāt iespēju noguldīt dažādos termiņdepozītos Vācijas un ārzemju bankās. 2016.gadā ar "Zinspilot" starpniecību tika noguldīti vairāk nekā 1,2 miljardi eiro iedzīvotāju depozītu.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2016.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!