Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils pilsētas domes deputāti piektdien sēdē atbalstījuši lēmumu par domei piederošo 1544 "Baltic International Bank" akciju pārdošanu, pavēstīja Ventspils pilsētas domē.

Domē secināts, ka nav turpināma pašvaldības līdzdalība "Baltic International Bank" kapitālā un Ventspils pilsētas domei piederošās bankas akcijas ir atsavināmas.

Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot atdevi no līdzdalības bankā, tostarp to, ka Ventspils pilsētas domei nav iespēju ietekmēt lēmumus un balsojuma rezultātus bankas akcionāru sapulcēs un kopš 2003.gada Ventspils pilsētas domei bija interese atsavināt tai piederošās l544 bankas akcijas, kā arī ņemot vērā administrēšanas izmaksas, kas Ventspils pilsētas pašvaldībai rodas saistībā ar pašvaldības līdzdalību bankā, ņemot vērā Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasības un izmaiņas normatīvajos aktos, kas 2015.gadā ieviestas ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu.

"Baltic International Bank" pamatkapitāls ir 29 496 389 eiro apmērā, kuru veido 4 154 421 parastā akcija ar vienādām balsstiesībām. Vienas bankas akcijas nominālvērtība ir 7,1 eiro. Tādējādi Ventspils pilsētas domei pieder 0,037% no kopējā "Baltic International Bank" akciju kapitāla.

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2015.gada septembra beigās bija 14.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,89%) un Vilorijs Belokoņs (30,01%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!