Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrijas apdrošinātājs "Vienna Insurance Group" (VIG) turpina izplesties Baltijas valstīs. Somijas "OP Finanšu grupa" nolēmusi pārdot VIG savu nedzīvības apdrošināšanas biznesu Baltijas valstīs "Seesam Insurance AS" ("Seesam").

Puses parakstīja pārdošanas līgumu pirmdien, 18. decembrī. Darījumam būs nepieciešams tirgus uzraugu akcepts.

"Seesam" biznesa iegāde ļaus VIG nostiprināt tirgus līderpozīcijas Baltijā un palīdzēs uzlabot tirgus pozīciju Igaunijā, teikts VIG paziņojumā.

Baltijas valstu apdrošināšanas tirgū VIG īpatsvars šogad pirmajā pusgadā bija 20%. Līdz ar "Seesam" iegādi VIG tirgus daļa šī gada otrajā pusē palielinātos līdz 24,2%. Sevišķi nozīmīgs šis pirkums ir VIG pozīciju stiprināšanai Igaunijā, jo nedzīvības apdrošinātāju segmentā ļaus VIG pakāpties no sestās uz otro vietu, teiks VIG paziņojumā.

VIG darbību Baltijas tirgū sāka 2008. gadā, iegādājoties "Seesam Life Insurance". Savukārt 2016. gadā VIG iegādājās 90% "BTA Baltic Insurance Company" akciju.

Šogad trīs ceturkšņos VIG grupas uzņēmumi Baltijā parakstīja bruto prēmijas apmēram 240 miljonu eiro apmērā. VIG grupa Baltijā strādā ar zīmoliem "Compensa", BTA un "InterRisk". "InterRisk Vienna Insurance Group" (iepriekš - "Baltikums") vēl šogad tiks apvienots ar BTA.

"Seesam" dibināta 1991. gadā, un kļuva par OP Finanšu grupas sastāvdaļu 2006. gadā. Baltijas valstīs "Seesam" ir 23 filiāles un tiek apkalpoti vairāk nekā 200 000 klientu, no kuriem privātpersonas veido 86%. "Seesam" informē, ka darījums ar VIG neietekmēs "Seesam" klientu apdrošināšanas līgumus vai apdrošināšanas noteikumus.

"Seesam" bruto parakstītās prēmijas 2016. gadā bija aptuveni 60 miljoni eiro, un uzņēmuma tirgus daļa veidoja aptuveni 5,7% no Baltijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Baltijas valstīs "Seesam" tiek nodarbināti 335 darbinieki, no kuriem 150 ir Igaunijā, 90 Latvijā un 95 Lietuvā. Šis darījums neietekmēs "Seesam" darbinieku darba līgumus vai viņu darba tiesisko attiecību nosacījumus.

VIG ir tirgus līderis Austrijā, kā arī Centrāleiropā un Austrumeiropā. Grupā ietilpst aptuveni 50 uzņēmumi. VIG akcijas tiek kotētas Vīnes Fondu biržā un Prāgas Fondu biržā.

Papildus nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem OP Finanšu grupa korporatīvajiem klientiem piedāvā banku pakalpojumus. Patlaban OP izskata dažādas stratēģiskās alternatīvas attiecībā uz savu banku biznesu Baltijā, informē uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!