Foto: Publicitātes attēli
Vairākus hektārus plašajā teritorijā Klīversalā savulaik tika plānots izrakt jaunu kanālu, izveidot piestātnes un celt augstceltnes, ieguldot pat 180 miljonus eiro. Vairākus gadus attīstības plāni bija iepauzēti, taču tagad spāru svētkus piedzīvojusi pirmā ēka Klīversalas kvartāla apbūvē.

"River Breeze Residence" atrodas Kuģu ielā 28 un mājas kopējā platība ir 12 850 kvadrātmetri. Septiņstāvu ēkā izveidoti 48 dzīvokļi, divos pazemes stāvos ieplānotas autostāvvietas.

Projekta attīstītājs ir AS "Pro Kapital Latvia" meitasuzņēmums SIA "Klīversala".

"River Breeze Residence" projektā ieguldīti aptuveni 20 miljoni eiro, bet "Pro Kapital Latvia" valdes priekšsēdētājs Paolo Mikeloci (Paolo Mikelozzi) portālam "Delfi" stāsta, ka kopējās investīcijas vairākus hektārus plašās teritorijas attīstībā pārsniegs 100 miljonus eiro.

Klīversalā iecerētas dažādu funkciju ēkas – dzīvojamās mājas un citas, kā arī iekārtota publiskā teritorija, kuru varēs izmantot visi pilsētnieki, piestātnes, promenāde, kafejnīcas.

"Mēs gribam Klīversalu izveidot par vienu no pievilcīgākajiem pilsētas kvartāliem," saka Mikeloci. Teritorijas attīstību plānots pabeigt septiņu, astoņu gadu laikā, taču attīstītājs cer procesu paātrināt.

"Šī teritorija ir skaistā vietā, ar skatu uz Daugavu un vecpilsētu, bet arī otrā pusē ir ūdens, parks," klāsta Mikeloci, uzsverot, ka Klīversalai ir potenciāls kļūt par vienu no skaistākajām vietām, kas ir kādas Eiropas pilsētas centrā.

Jānorāda, ka par labāko Klīversalas attīstības redzējumu savulaik tika atzīts arhitekta Venta Didrihsona piedāvājums – 2005. gada konkursā uzvarējusī iecere paredzēja būvēt dzīvojamās mājas, biroja ēkas, kā arī veikalus un augstceltni. Bija ieplānots arī izrakt jaunu kanālu un būvēt bākai līdzīgu augstceltni Āgenskalna līcī ūdenī, taču jau tolaik tika minēts, ka šis plāns, visticamāk, netiks realizēts.

Teritorijas attīstību plānoja ar itāliešu uzņēmēju Ernesto Preatoni saistītais uzņēmums "Pro Kapital Latvija", solot Klīversalā 5,7 hektāru lielā teritorijā būvēt dzīvojamo kompleksu, kurā ietilps septiņas dzīvojamās augstceltnes. Projektā kopumā tika solītas 180 miljonu eiro investīcijas.

Preatoni Latvijā attīstījis vairākus projektus, tostarp tirdzniecības centru "Domina Shopping".

"River Breeze Residence" ģenerālbūvnieks ir AS "LNK Industries". Celtniecības darbi uzsākti pērnā gada jūlijā, ēku ekspluatācijā plānots nodot 2017. gada ziemā.

Projekta arhitekts ir Ventis Didrihsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!