Foto: Publicitātes foto

Gadskārtējais radošās izcilības festivāls "Adwards" šogad Rīgā pulcēs daudzus pasaules reklāmas profesionāļus, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Žūrijā strādās viens no TOP 20 radošajiem direktoriem Apvienotajā Karalistē Rodrigo Sobrals, Maskavas zīmola aģentūras DDVB dibinātājs Dmitri Piriškov, lielākā Vācijas žurnāla Süddeutsche Zeitung Magazin mākslinieks Tomass Kartsolis. Viņi kopā ar pašmāju radošākajiem prātiem vērtēs 12. radošās izcilības festivālam "Adwards" iesniegtos Latvijas reklāmistu, grafikas dizaineru, fotogrāfu, režisoru, animatoru un citu radošo nozaru pārstāvju iesniegtos darbus un noteiks labākos.

Žūrijas pārstāvji ne tikai vērtēs pieteikumus, bet arī uzstāsies ar lekcijām "Talks & stories" konferencē 25. augustā.

Lai visiem radošo nozaru pārstāvjiem būtu iespēja pieteikt savus pēdējā gada laikā tapušos darbus, pieteikšanās tiek pagarināta par divām dienām – līdz 17. augusta pusnaktij. Darbus var iesniegt tādās kategorijās kā Integrētās kampaņas, Film & radio, Interaktīvie un digitālie risinājumi, Printart un dizains, Vides reklāma, Zīmola identitāte, PR, Netradicionālā komunikācija, Branded content & entertainment un Pasākumi.

"Latvijas radošās izcilības festivāls dod iespēju uzsist uz pleca un motivēt talantīgākos neapstāties un kāpt vēl augstāk. Tas palīdz sapurināt un iedrošināt tos, kuri ir vēl tikai ceļā uz savu pirmo virsotni. Tā ir iespēja svinēt tos darbus, kas devuši pozitīvu pienesumu reklāmas nozares reputācijai. Bet pats svarīgākais – tas ļauj plašāk pavērt acis un ieraudzīt jaunus apvāršņus un talantus, lai arī tie nereti ir tepat ap stūri," sacījis "DDB Latvia" izpilddirektors un LADC padomes loceklis Andris Rubīns.

Trīs dienas starptautiskā žūrija 10 cilvēku sastāvā vērtēs iesniegtos darbus, no kuriem izvēlēsies labākos. Festivāla noslēguma pasākumā 25. augustā uzvarētājiem tiks pasniegti II pakāpes Adwards ordeņi (sudraba godalgas), I pakāpes Adwards ordeņi (zelta godalgas) un Grand Prix, kas ir augstākais iespējamais festivāla novērtējums – labākais veikums "Adwards2017" ietvaros neatkarīgi no kategorijas.

"Adwards2017" "Talks & stories" konference norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 25. augustā visas dienas garumā, savukārt uzvarētāju apbalvošanas ceremonija – turpat, tās pašas dienas vakarā.

Konkursa žūriju pārstāvēs arī tādi pieredzes bagāti cilvēki no Latvijas kā IDEA grupas radošais direktors Sandijs Lūsēns, režisors Roberts Kuļenko, "Not Perfect" asociētais radošais direktors Vadims Tkačuks, Latvijas Universitātes pasniedzēja, reklāmas aģentūras DDB jaunākā radošā direktore Liene Bērziņa un Markus Rožkalns – Graftik izveidotājs un radošais direktors.

Vairāk par pieteikšanās kārtību un izcilības festivālu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!